Friday , August 17 2018
Home / Agama / Improvisasi Salik / Dumuk Suluk Tilas Tepus

[Kinanti]

Dumuk suluk tilas tepus,
beak cangkang beak eusi,
tanpa eusi tanpa cangkang,
nu disindiran ku santri,
kaunduran kadatangan,
maca alhamdulillahi.

Dumuk Suluk Tilas Tepus

Puguh cau mah ngan cau,
puguh hui mah ngan hui,
puguh kacang mah ngan kacang,
lalandi mahi jeung eusi,
dat sifat asma af’alna,
walagri di saban eusi.

Disusul-susul ku suluk,
diandih ku adeg diri,
dipirasa ku pangrasa,
lirik ka sisi ka gigir,
ka saha nya kakaitan,
lamun mahi ku sahiji.

Jung nangtung saadeg tangtung,
lieuk lain lieuk lain,
cau saha hui saha,
ceuk kacang patungi-tungi,
tah alam sirna rumasa,
walagri pangeusi diri.

Horeng di pangadeg tangtung,
lalandi memeh ngahiji,
dat sifat asma af’alna,
walatra saban sasiki,
jeung saha pasaha-saha,
sarua pada jasmani.

(bersambung)

http://manuskripkesunyian.wordpress.com/

 

About admin

Check Also

Sastrajendra Hayuningrat Pangruwating Diyu

Dalam Sandi Sastra Ha       – Huripku Cahyaning Allah Na       – Nur Hurip cahya ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *